LINKBUILDING

Linkbuilding is het opbouwen van relevante, kwalitatieve links tussen websites en webpagina’s. Investeren in linkbuilding is belangrijk, omdat dit invloed heeft op je ranking in zoekmachines. En hoe hoger je rankt, hoe meer Google je toont in de zoekresultaten.

Wanneer je veel kwalitatieve en relevante links naar je website krijgt, dan wordt dit door Google gezien als een soort ‘stem’. Het gevolg hiervan is dat Google je website beloont en dat je hierdoor hoger in zoekmachines komt te staan. 

Backlinks

Backlinks zijn links die jouw website van een andere website krijgt. Wanneer een website veel backlinks krijgt, dan betekent dit als het ware dat hiermee de relevantie van een pagina gemeten kan worden. Hoe meer backlinks je dus krijgt van externe websites, hoe relevanter je lijkt voor zoekmachines. Backlinks moet je met jouw website ‘verdienen’. Backlinks verdien je door interessante, unieke en relevante content op je website te plaatsen. Hiermee vergroot je de kans dat andere websites naar jouw website willen linken. 
Een voorbeeld van een backlink naar Costimulus vind je op de website van Antwerp Netwerkmeetings.

Interne links

Interne links zijn links binnen je eigen website die de websitebezoeker doorverwijst naar een andere relevante webpagina binnen dezelfde website. Een interne link kan een link zijn achter een foto, een call to action of een ankertekst op een webpagina. Een interne link zorgt ervoor dat de websitebezoeker makkelijk door een website wordt genavigeerd.

Doelstellingen van linkbuilding

Linkbuilding moet resulteren in een hogere populariteit, hogere bezoekersaantallen, verbeterde posities in zoekmachines en een bijdrage leveren aan het merkimago van een website. Linkbuilding heeft als doel om:

  • Meer bezoekers op de website te krijgen
  • Posities op specifieke zoektermen te verbeteren in de zoekmachines
  • Een website meer autoriteit te geven 
  • Ervoor te zorgen dat webpagina’s beter en sneller worden opgenomen in zoekmachines
  • Een bijdrage te leveren aan het merkimago als expert

  Hulp nodig bij jouw linkbuilding? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een babbel.

+32 470 870 444
karine@costimulus.be

Onze recente berichten:

Denk in doelgroepen

“De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Bekijk in onze vlog hoe je leert denken in doelgroepen.

Stel doelstellingen

Zonder concrete doelstellingen is je commercieel beleid als een kip zonder kop. Plik plok acties zullen weinig of geen effect hebben. In deze vlog vertellen we je hoe je te werk kan gaan om jaarlijkse doelen te stellen.