Marketing

Marketing is de sleutel tot ondernemerssucces.
Maar hoe pak je het aan?

PROFESSIONELE MARKETING HULP

  • Je voelt dat je een briljant idee hebt… je ziet het licht, maar hoe ga je dat nu ook nog vermarkten?
  • Je hoort vaak spreken over “de ideale klant”, maar vraagt je af: “wie is die ideale klant voor mij en -vooral- waar vind ik die”?
  • Jij hebt een passie, en dat is niet marketing. Nee er is iets wat je veel liever doet, iets wat je veel beter kan ook, maar zolang niemand dat weet… Dus moet je toch aan de slag met marketing. Maar je voelt je onzeker waar te beginnen… 

Wij bieden professionele marketing hulp aan zelfstandigen en KMO’s. Van een eenvoudige mailing tot het opstellen van een marketingplan. Je kan bij ons terecht voor alle mogelijke marketingvragen.
Onderstaand geven we je enkele concrete voorbeelden waarvoor je bij Costimulus terecht kan. Maar daarnaast is ook alles op maat mogelijk. Niet aarzelen dus, gewoon bellen of mailen. 

KLANKBORD SESSIE

Als je nu eens een klankbord had. Iemand die luistert en meedenkt. Iemand met kennis en ervaring. Iemand die je bijstaat waar en wanneer je wil… Wel, je bent aan het juiste adres!

Wij beginnen als klankbord en jij bepaalt daarna of en in welke mate je op onze kennis en ervaring beroep doet.

Wat is een marketing klankbord sessie?

In een klankbord sessie praten wij met elkaar gedurende 3u. Je stuurt ons op voorhand een lijstje met vragen zodat we een idee hebben. Dan komen we samen en schets jij bondig de situatie en problematiek. Daarna kan jij beroep doen op onze kennis en ervaring. Ons brein is van jou en van jou alleen gedurende 3u.

Hou er evenwel rekening mee dat wij ons niet ingewerkt hebben in jouw markt of vakgebied. Je kan dus louter putten uit onze parate kennis (die permanent wordt bijgeschoold) en ervaring (meer dan 20 jaar), best wel wat dus, maar toch zou het kunnen dat we niet op al jouw vragen een diepgaand antwoord kunnen formuleren zonder bijkomende analyse. Eerlijk is eerlijk.


Wanneer haal je het meeste uit een klankbord sessie?

  • Jij zit in de opstartfase of in de oriëntatiefase om iets nieuws op te zetten en weet niet goed hoe eraan te beginnen.
  • Of jij hebt specifieke vragen. Veel specifieke vragen. Over social media, over je potentiële klanten, over mailings die niet genoeg renderen, enz.

Praktisch

  • Een klankbord sessie duurt 3u
  • Ze kan doorgaan bij jou of bij ons of via ZOOM
  • Jij stelt datum en uur voor
  • Je mag met meerdere mensen samen deelnemen van dezelfde organisatie
  • Een klankbord sessie kost €250 excl. BTW

Een klankbord sessie is bijzonder nuttig om een snelle BOOST te krijgen en weer verder te kunnen!

MARKETING ADVIES

Je staat er vaak alleen voor als ondernemer en dat maakt het er niet makkelijker op. Wat zou het leuk zijn om een sparring partner te hebben, niet? Iemand waar je op kan terugvallen, maar alleen wanneer jij het nodig hebt.
Voor kleine dingen: even snel helpen met je blog, een mailing optimaliseren of inspiratie bijtanken voor je social media planning. Of “the bigger stuff” zoals een Customer Journey in kaart brengen. Het kan allemaal met Costimulus. Wij staan jou bij waarmee jij het nodig hebt!

Dus heb je het gevoel dat je een commerciële rechterhand zou kunnen gebruiken, contacteer ons dan vrijblijvend. Na een kennismaking zien we of er een klik is, en als dat goed zit, dan heb jij jouw externe sales & marketing manager op maat gevonden! 

 

Ja, zo’n commerciële sparring partner, dat wil ik graag!

MARKETING PLAN

Waarom is een marketing plan een must have?

Het marketing plan is de kern van je strategie. Het geeft aan hoe jij jouw gestelde doelen gaat bereiken, op welke termijn en met welke middelen. Marketing is de manier om jouw product of dienst bij de potentiële klant te krijgen. Daar moet over nagedacht worden en een strategie voor komen; kortom een marketingplan.

Een marketing plan is een “must have” om te weten welke koers je gaat varen. Een marketing plan zorgt voor focus, weerhoudt je van slechte marketinginvesteringen en zorgt ervoor dat jij weet welke marketing actie je dient te ondernemen en wanneer. Ook als het druk is. Ook als de zaken “vanzelf” goed gaan.

Wat houdt een marketing plan in?

In jouw marketing plan komt alles te staan wat van commercieel belang is. We maken een handleiding voor jouw commercieel beleid, zodat je er nadien niet meer over hoeft na te denken, maar gewoon kan “gaan”. Volle gas vooruit!

Jouw doelstellingen en strategie op middellange termijn komen erin te staan, maar ook heel concreet welke acties je dient te ondernemen om die doelen te bereiken. Je positionering of hoe jij je het best onderscheidt van je concurrentie. Tot en met welk soort boodschap je dient te brengen via welk promotiekanaal.

We beginnen redelijk abstract met je doelen en strategie en monden uit in een marketingplanning inclusief social media planning, als je dat wenst.

We leven ons in in jouw verhaal en met evenveel passie als jij zelf zetten we ons in om van jouw briljant idee een succes te maken. Wij helpen je dromen te realiseren, maar blijven zelf met beide voetjes op de grond.

“Karine is een ongelooflijk gedreven onderneemster met een enorme flair voor marketing. Haar uitgebreid netwerk en vooral haar grondige kennis van marketing maakt van haar de ideale partner voor het begeleiden van een marketingcampagne en/of het uitwerken van een volledig marketingplan. Maar bij Karine stopt het niet bij het afgeven van een document. Zij volgt haar klanten één voor één op en zet hen aan tot actie. Karine, dé marketing-madame, gij zijt een topper! Bedankt voor alles!

Michel Albertz

Zaakvoerder ALSO group

NETWERKEN

Netwerken neemt alsmaar in belang toe. Zeker wanneer je als ondernemer B2B verkoopt, kan je er niet meer om heen. Wij zijn al jaren actief in netwerkland. We zijn ook mede-oprichter en -organisator van Antwerp Netwerkmeetings.

Helaas zien we ook al te veel hoe het niet moet. En krijgen vaak de vraag: “haal je daar nu iets uit?”.
Weet dan dat onze netwerking onze grootste lead generator is, samen met mond-aan-mond reclame.

Vandaar dat we er bijna een missie van gemaakt hebben om zoveel mogelijk mensen het plezier te laten ontdekken van professioneel netwerken met resultaat.

Opleidingen netwerken geven we op maat / in company of als open training. In een opleiding op maat hebben we de gelegenheid om echt met voorbeelden en cases uit jouw vakgebied te werken, wat niet mogelijk is in een open training. We kunnen ook sneller vooruit gaan doordat we ons enkel op jou toespitsen.

Een incompany training duurt 4u en die komt op 499€. Max. 10 deelnemers. 

Costimulus verzorgt ook lezingen over netwerken op… jawel, netwerken zoals business clubs, vakverenigingen, enz. Die lezingen passen we in tijdsduur aan aan de wensen van de klant.

+32 470 870 444
karine@costimulus.be

Onze recente berichten:

Denk in doelgroepen

“De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Bekijk in onze vlog hoe je leert denken in doelgroepen.

Stel doelstellingen

Zonder concrete doelstellingen is je commercieel beleid als een kip zonder kop. Plik plok acties zullen weinig of geen effect hebben. In deze vlog vertellen we je hoe je te werk kan gaan om jaarlijkse doelen te stellen.