Costimulus https://costimulus.be Stimuleert uw commerciële groei Thu, 09 Jul 2020 16:35:33 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://costimulus.be/wp-content/uploads/2019/01/favicon-150x150.png Costimulus https://costimulus.be 32 32 Wat is een marketingfunnel? En waarom heb ik dat nodig? https://costimulus.be/tips/blog/marketingfunnel/ Wed, 20 Nov 2019 16:57:08 +0000 https://costimulus.be/?p=1768 Ik vergelijk het veroveren van een nieuwe klant vaak met het veroveren van je grote liefde. Je bent daar wellicht ook niet bij de eerste ontmoeting op af gestapt en hebt hem of haar niet meteen ten huwelijk gevraagd?

Het bericht Wat is een marketingfunnel? En waarom heb ik dat nodig? verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Ik vergelijk het werven van een nieuwe klant vaak met het veroveren van je grote liefde. Je bent daar wellicht ook niet bij de eerste ontmoeting op af gestapt en hebt hem of haar niet meteen ten huwelijk gevraagd? Maar bij het promoten van je dienst of product stuur je wel de eerste de beste bezoeker de call-to-action: “koop nu”. Liefst nog met een uitroepteken. Dat heeft op die potentiële koper die voor het eerst van jou hoort de zelfde uitwerking als dat in real life zou zijn. Die neemt de benen en rent zo ver mogelijk weg van je!

Net als in ons echte leven ga je dus iets diplomatischer te werk moeten gaan. Je stelt je eerst netjes voor, je gaat showen waar je goed in bent, je gaat misschien eens een etentje trakteren en als je voelt dat je grote vlam jouw gevoelens beantwoordt, dan – ja pas dan- ga je een relatie beginnen… Wel, net zo omzichtig moet je te werk gaan bij de verovering van nieuwe klanten. Je zal hem ook door de verschillende fases van know-like-trust moeten trekken. En daarom heb je een marketingfunnel nodig.

Een marketingfunnel kan je je voorstellen als een trechter waar je potentiële klant doorheen beweegt. In deze funnel warm je hem als het ware op om van koud contact uiteindelijk een een betalende klant te worden.

Beeld je even een trechter in: die gaat van breed naar smal. In dit eerste deel zitten dus de meeste mensen. Dit zijn potentiële klanten, van wie de aandacht is getrokken door het delen van gratis boodschappen die hem aanspreken, die hem geven wat hij zoekt.  Denk hierbij aan blogs, tips, informatie. Op social media delen we deze “inhoud” of “content” in op basis van hun aard:

 • informatief
 • entertainend
 • interactief
 • inspirerend

Een stapje verder in de funnel wordt een bezoeker een lead (een potentiële klant). De klant geeft je bv. zijn e-mailadres in ruil voor je gratis e-book. Dit is een lead. De drempel is laag voor de bezoekers , zeker als je kijkt naar wat ze ervoor terug krijgen. Ze zijn al bekend met je bedrijf en vinden de content die je gratis deelt van dusdanige waarde dat ze meer van je willen. We noemen deze waardevolle content die je geeft in ruil voor contactgegevens ook wel “lead magnet”. Voorbeelden zijn gratis whitepapers, videos, webinars, enz.

Weer een stap verder wordt je lead een gekwalificeerde lead. Dit is iemand die jouw aanbod inmiddels kent en die wat je hem tot nog toe gaf, apprecieert. Als jij nu ook nog weet aan te tonen dat jij zeker de oplossing hebt om zijn “probleem” op te lossen, of dat jij datgene hebt wat hem blij gaat maken, dan kan je zijn vertrouwen winnen en hem door de “consideratiefase” trekken om er een betalende klant van te maken. Je kan dit bv doen door een “try offer” aan te bieden. Een “try offer” is een laag geprijsd product of een kennismakingsgesprek. Iets wat nog steeds laagdrempelig is en je qualified lead laat proeven van wat jij te bieden hebt.

Helemaal onderin de trechter, waar deze het smalst is, bevinden zich je kopende klanten. Deze hebben de hele funnel doorlopen en zijn zo enthousiast over je “gratis” producten, dat ze bereid zijn om je eindproduct van je te kopen.

Onthoud dit: 2% koopt na het eerste contact, 3% na het tweede contact, 5% na het derde contact, 10% na het vierde contact en 80% na het vijfde tot twaalfde contact! Het is dus wel degelijk enorm belangrijk om je (potentiële) klant herhaaldelijk waardevolle informatie toe te sturen.

En het stopt niet bij de aankoop van je klant. Het marketing -en after sales werk gaat door. Maar de fidelisatie piramide bespreken we in één van onze volgende blogs.

Stay tuned!

Interessant artikel? Deel het dan!

Het bericht Wat is een marketingfunnel? En waarom heb ik dat nodig? verscheen eerst op Costimulus.

]]>
Denk in doelgroepen https://costimulus.be/tips/vlog/denk-in-doelgroepen/ Wed, 20 Nov 2019 16:20:51 +0000 https://costimulus.be/?p=1701 "De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Leer denken in doelgroepen.

Het bericht Denk in doelgroepen verscheen eerst op Costimulus.

]]>

“De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Leer denken in doelgroepen.

Interessant artikel? Deel het dan!

Het bericht Denk in doelgroepen verscheen eerst op Costimulus.

]]>
Stel doelstellingen https://costimulus.be/tips/vlog/doelstellingen-van-uw-commercieel-beleid/ Fri, 01 Mar 2019 12:49:37 +0000 https://costimulus.be/?p=928 Zonder concrete doelstellingen is uw commercieel beleid als een kip zonder kop, uw plik plok acties leiden tot weinig of niets.

Het bericht Stel doelstellingen verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Zonder concrete doelstellingen is uw commercieel beleid als een kip zonder kop, uw plik plok acties leiden tot weinig of niets. Hoe kom je tot concrete doelstellingen waarop je je commerciële acties kan gaan afstemmen?

Interessant artikel? Deel het dan!

Het bericht Stel doelstellingen verscheen eerst op Costimulus.

]]>
Vertel een verhaal! https://costimulus.be/tips/vlog/vertel-een-verhaal/ Wed, 20 Nov 2019 16:47:17 +0000 https://costimulus.be/?p=1755 Uw verhaal blijft veel beter plakken bij uw potentiële klanten dan een opsomming van uw producten of diensten.

Het bericht Vertel een verhaal! verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Uw verhaal blijft veel beter plakken bij uw potentiële klanten dan een opsomming van uw producten of diensten.

Interessant artikel? Deel het dan!

Het bericht Vertel een verhaal! verscheen eerst op Costimulus.

]]>
Antwerp Netwerkmeeting 11 september 2020 https://costimulus.be/event/antwerp-netwerkmeeting-2/ Wed, 20 Nov 2019 18:18:53 +0000 https://costimulus.be/?p=1834 11/09/2020 | Hoofdzetel ING | Lange Gasthuisstraat 20, Antwerpen

Antwerp Netwerkmeetings is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers groot of klein, starter of ervaren. Het is geen club, dus je hoeft geen lid te zijn, enkel inschrijven via de website is wel verplicht.

Het bericht Antwerp Netwerkmeeting 11 september 2020 verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Antwerp Netwerkmeeting

Antwerp Netwerkmeetings is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers groot of klein, starter of ervaren. Het is geen club, dus je hoeft geen lid te zijn, enkel inschrijven via de website is wel verplicht.

De bijeenkomsten vinden plaats in de hoofdzetel van ING in de Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen op de 2e vrijdag van de maand.
Voor € 15 krijg je onbeperkt zoet en gezond ontbijt, warme en koude dranken en kan je naar hartenlust interessante ideeën uitwisselen met een 40-tal ondernemende zakenlui.

De sfeer is aangenaam en informeel, men komt meteen ter zake, kennismaken gaat erg gemakkelijk want iedereen komt met hetzelfde doel: NETWERKEN. Daarnaast wordt het netwerken extra gefaciliteerd door de 3 organisatoren die pro-actief ondernemers in contact brengen met elkaar.

Sinds januari 2018 zijn er ook de networkgames…  Je zal leuke en verrassende vormen van netwerken ontdekken waardoor je elkaar anders/ beter leert kennen.

Wil je ook eens komen proeven?

Dat kan: inschrijven (VERPLICHT) voor een meeting doe je steeds op deze pagina: https://antwerp-netwerkmeetings.be/Inschrijven

Inschrijven kan tot 24u op voorhand en kost € 15 – ter plaatse te voldoen. (10 -beurtenkaarten verkrijgbaar aan € 120 via factuur)

Praktisch

11/09/2020
08:30 – 10:30

Hoofdzetel ING
Lange Gasthuisstraat 20
2000 Antwerpen
België

 

Interessant event? Deel het dan!

Het bericht Antwerp Netwerkmeeting 11 september 2020 verscheen eerst op Costimulus.

]]>
Antwerps Business Event https://costimulus.be/event/antwerp-netwerkmeetings/ Wed, 20 Nov 2019 17:48:55 +0000 https://costimulus.be/?p=1798 12/03/2020 | Kinepolis| Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

#ABE20 is de 4de editie van een beurs voor zelfstandigen, freelancers en KMO’s met diverse doorlopende netwerkmogelijkheden. De sfeer is er gezellig, er valt veel te beleven en vooral veel te leren kennen.

Het bericht Antwerps Business Event verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Antwerps Business Event

#ABE20 is de 4de editie van een beurs voor zelfstandigen, freelancers en KMO’s met diverse doorlopende netwerkmogelijkheden. De sfeer is er gezellig, er valt veel te beleven en vooral veel te leren kennen.

 • je zal de standen van onze meer dan 50 standhouders kunnen bezoeken
 • je zal diverse gastsprekers kunnen volgen over heel uiteenlopende onderwerpen
 • je zal kunnen kennismaken met zeer veel ondernemers op verschillende manieren

Costimulus is fiere partner van deze beurs en voor het 4de jaar op rij ook standhouder.
Kom jij ons een bezoekje brengen? We doen je daar een “offer you can’t refuse!

WAAR?
#ABE20 vindt opnieuw plaats in de Hollywood-zaal van bioscoopcomplex Kinepolis Antwerpen. Het adres van Kinepolis is Groenendaallaan 394 te 2030 Antwerpen. 

De ingang van de zaal is via de glazen deuren aan de zijkant van het gebouw, vanwaar u zicht heeft op Decathlon.
Voor het beursgebouw is veel parkeergelegenheid, volledig gratis, de hele dag door.

WANNEER?

ABE20 gaat door op DONDERDAG 12 maart 2020 in Kinepolis.
De beurs opent voor bezoekers om 10u00 en eindigt om 16u00.

 

Praktisch

12/03/2020
10:00 – 16:00

Kinepolis
Groenendaallaan 394
2030 Antwerpen

 

Interessant event? Deel het dan!

Het bericht Antwerps Business Event verscheen eerst op Costimulus.

]]>
ADVERTORIAL https://costimulus.be/kennisbank/advertorial/ Fri, 11 Jan 2019 19:04:21 +0000 https://costimulus.be/?p=301 Het bericht ADVERTORIAL verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Een advertorial is een advertentie die eruitziet als een redactioneel stuk. Advertorials worden gebruikt in papieren kranten, maar ook op de websites van die kranten en zelfs op blogs. Boven een advertorial moet duidelijk ‘advertorial’ staan. Zo is het voor lezers duidelijk dat ze te maken hebben met content die van een bedrijf afkomstig is, en niet van de redactie.

Terug naar de kennisbank >>

Het bericht ADVERTORIAL verscheen eerst op Costimulus.

]]>
AIDA-MODEL https://costimulus.be/kennisbank/aida-model/ Sun, 08 Mar 2020 17:52:29 +0000 https://costimulus.be/?p=2298 Het bericht AIDA-MODEL verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Dit is een marketingmodel met vier fases, waarin je je doelgroep aanspoort tot actie. Het gaat om de volgende stappen: Attention, Interest, Desire en Action. Het is een ideaal model om te gebruiken voor het strategische beleid van jouw bedrijf. In de eerste stap van het model wordt er aandacht getrokken middels een bepaalde boodschap aan jouw doelgroep. In de tweede fase moet je de interesse van jouw doelgroep wekken, en bij ‘desire’ doe je er alles aan om je doelgroep te laten verlangen naar jouw product of dienst. Tot slot zorg je er in de laatste fase voordat je doelgroep daadwerkelijk een actie uitvoert.

 

Het bericht AIDA-MODEL verscheen eerst op Costimulus.

]]>
BACKLINK https://costimulus.be/kennisbank/backlink/ Sun, 08 Mar 2020 17:46:06 +0000 https://costimulus.be/?p=2292 Het bericht BACKLINK verscheen eerst op Costimulus.

]]>

Een backlink is een link op een andere website die verwijst naar jouw pagina. Ze kunnen van andere websites komen, maar bijvoorbeeld ook van blog- of nieuwsartikelen. Hoe meer (natuurlijke!) backlinks je krijgt, hoe sneller en beter je wordt gevonden door bezoekers en zoekmachines. Een backlink is meer waard als hij komt van een pagina die voor jouw dienst/product erg relevant is. Als een backlink van een website komt die absoluut niets te maken heeft met het jouwe, zal deze minder waardevol voor je zijn.

   

  Het bericht BACKLINK verscheen eerst op Costimulus.

  ]]>
  CALL-TO-ACTION (CTA) https://costimulus.be/kennisbank/call-to-action/ Thu, 09 Jul 2020 16:31:09 +0000 https://costimulus.be/?p=2476 Het bericht CALL-TO-ACTION (CTA) verscheen eerst op Costimulus.

  ]]>

  De call-to-action is de oproep aan een websitebezoeker of lezer van een commerciële boodschap om tot actie over te gaan. Bijvoorbeeld om een product aan te schaffen, een brochure op te vragen of vrijblijvend een afspraak te maken. Een goede call-to-action is bepalend voor het succes van een website of reclame-uiting.

  We kunnen er niet vanuit gaan dat de potentiële klant zelf op het idee komt om tot handelen over te gaan, al moet je je call-to-action natuurlijk ook weer niet overdrijven. Een goede opbouw, bijvoorbeeld aan de hand van het AIDA-model, is aan te raden.

    

   Het bericht CALL-TO-ACTION (CTA) verscheen eerst op Costimulus.

   ]]>