BACKLINK

Een backlink is een link op een andere website die verwijst naar jouw pagina. Ze kunnen van andere websites komen, maar bijvoorbeeld ook van blog- of nieuwsartikelen. Hoe meer (natuurlijke!) backlinks je krijgt, hoe sneller en beter je wordt gevonden door bezoekers en zoekmachines. Een backlink is meer waard als hij komt van een pagina die voor jouw dienst/product erg relevant is. Als een backlink van een website komt die absoluut niets te maken heeft met het jouwe, zal deze minder waardevol voor je zijn.

Denk voor backlinks bv aan je vakvereniging of netwerkclub als die haar leden vermeldt. Dat zijn doorgaans websites met veel bezoekers waardoor ze vaak hoger ranken in Google dan jouw website. Als je daar je gegevens mee laat opnemen met een link naar je website kan dat voor jou een waardevolle backlink zijn. Vooral websites van vakverenigingen die veel informatie verschaffen over het vakgebied zijn interessant, omdat ze 1) wellicht veel bezoekers aantrekken en dus goed zullen scoren in Google en 2) omdat de informatie over jouw vakgebied ook bijzonder relevant is voor jouw website inhoud.

Een voorbeeld van een backlink naar deze website vind je o.a. op de pagina “organisatoren” van Antwerp Netwerkmeetings. Deze website is ook relevant voor Costimulus aangezien ik ook netwerkopleidingen en lezingen over netwerken geef. De link onder het woord “netwerkopleidingen” in de vorige zin is dan weer een interne link die ervoor dient om de bezoeker meer te laten ontdekken op je website. 

   

  +32 470 870 444
  karine@costimulus.be

  Onze recente berichten:

  Denk in doelgroepen

  “De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Bekijk in onze vlog hoe je leert denken in doelgroepen.

  Stel doelstellingen

  Zonder concrete doelstellingen is je commercieel beleid als een kip zonder kop. Plik plok acties zullen weinig of geen effect hebben. In deze vlog vertellen we je hoe je te werk kan gaan om jaarlijkse doelen te stellen.