AFFILIATE MARKETING

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de webwinkel aan de affiliate (de partner) betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die gegenereerd wordt via zijn/haar website(s), nieuwsbrieven of zoekmachinecampagne. Affiliates zijn in dit geval mensen of bedrijven die producten op commissiebasis promoten. Affiliate marketing gaat meestal uit van een no cure, no pay principe. De affiliate wordt dus pas beloond bij een daadwerkelijke aankoop van de doorgestuurde lead. Een resultaatafhankelijke beloning met ander woorden.

Simpel gezegd betekent dit het verkopen van producten of diensten via de online ‘winkel’ van een ander. Deze websites krijgen dan bij een vooraf gedefinieerde actie een commissie.

Het doel

Het doel voor de adverteerder is altijd het tot stand brengen van een direct resultaat. De meest voorkomende conversiedoelen zijn:

  • Sales: verkopen en boekingen.
  • Leads: zoals een informatieaanvraag, offerteaanvraag, inschrijven op een nieuwsbrief.
  • Traffic: (meer) bezoeken op een website.

 

+32 470 870 444
karine@costimulus.be

Onze recente berichten:

Denk in doelgroepen

“De klant” bestaat niet. Alles proberen verkopen aan iedereen zou wel eens kunnen uitdraaien op niets verkopen aan niemand. Bekijk in onze vlog hoe je leert denken in doelgroepen.

Stel doelstellingen

Zonder concrete doelstellingen is je commercieel beleid als een kip zonder kop. Plik plok acties zullen weinig of geen effect hebben. In deze vlog vertellen we je hoe je te werk kan gaan om jaarlijkse doelen te stellen.